امکانات سایت شرکتی
سایت شرکتی چه امکاناتی باید داشته باشد؟

دسته بندی مطالب

توسعه کسب و کار

دیجیتال مارکتینگ

سئو و بهینه سازی

بازاریابی محتوایی

تبلیغات آنلاین

 

امکانات سایت شرکتی

در شرایط امروز حاکم بر فضای کسب و کار (بدون در نظر گرفتن حوزه ای که در آن فعالیت می کنید) یکی از عواملی که می تواند تاثیر زیادی بر موفقیت یک بیزنس داشته باشد راه اندازی یک وب سایت عالی است.

یک وبسایت شرکتی سنگ بنای حضور دیجیتالی شرکت در فضای آنلاین است. اینترنت افراد را از سراسر جهان به هم متصل می کند و دسترسی به محصولات، خدمات و اطلاعات را آسان تر از همیشه می کند.

وب سایت های عالی در مرکز این ارتباط قرار دارند. اما عالی به چه معناست؟

عالی به این معناست که تنها داشتن یک وب سایت زیبا کافی نیست. مشتریان انتظار دارند سایت های‌ کاربرپسند و کاربردی، ظاهر خوب داشته باشند، کاربر در آن ها احساس خوبی داشته باشد، سایت اطلاعات مورد نیاز آن ها را ارایه دهد و کابران به ساده ترین شکل ممکن به اطلاعات مورد نظرشان دسترسی پیدا کنند.

پس علاوه بر زیبایی، کاربر پسند بودن و تجربه کاربری نیز از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. اگر کاربر این ها را در یک سایت پیدا نکند ممکن است بر روی ضربدر بالای سایت کلیک کند و به سایت رقبا برود.

اما یک وب سایت خوب بایستی چه امکاناتی داشته باشد؟

این امکانات را در قالب ویژگی های یک سایت خوب هم می توان بررسی کرد. در ادامه به برسی این امکانات و ویژگی ها می پردازیم اما دانستن آن ها کافی نیست و باید در عمل آن ها را پیاده سازی کرد.

سعی کنید از این ویژگی های ضروری برای ایجاد یک سایت زیبا و کاربرپسند با تجربه کاربری خوب استفاده کنید. در یک سایت خوب باید کاربرپسندی با عملکرد خوب و کاربردی بودن ترکیب شود.

امکانات یک سایت شرکتی خوب

یک سایت شرکتی در وهله اول باید یک سری صفحات عمومی را داشته باشد که عبارتند از:

  • صفحه اصلی
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • فروشگاه (در صورت نیاز به فروش آنلاین)
  • خدمات
  • سوالات متداول
  • وبلاگ (مقالات)

به این امکانات باید موارد زیر را نیز اضافه کرد:

  • ناوبری آسان
  • سازگاری با موبایل
  • لیست (اطلاعات) مشتریان گذشته و حال
  • دعوت به اقدام های قوی و واضح (Calls to Action)
  • روش های خلاقانه برای نمایش محتواهای کاربردی
  • جلوه های بصری زیبا و جذاب
  • تجربه بصری عالی
  • تجربه کاربری خوب
  • پیشنهادهای ارزشمند

اما تنها داشتن صفحات فوق کافی نیست و سایت و هر کدام از صفحات آن باید ویژگی هایی داشته باشد که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم.

مهم ترین ویژگی های یک سایت شرکتی

علاوه بر صفحات و برخی ویژگی هایی که به صورت کلی در بخش قبل بیان کردیم یک سایت شرکتی جذاب باید ویژگی هایی داشته باشد که آن را به سایتی کاربردی و کاربرپسند تبدیل کند.

در واقع وب سایت شما به عنوان تصویر برند شما عمل می کند و اولین برداشت های بازدیدکنندگان از شرکت یا کسب و کار شما را شکل می دهد: آیا سایت قابل اعتماد به نظر می رسد؟ آیا معتبر است؟ حرفه ای؟

گنجاندن ویژگی های ضروری زیر به شما کمک می کند تا اعتماد و اعتبار را در ذهن کاربران ایجاد کنید. یک شرکت چه یک استارتاپ باشد و چه یک کسب و کار رشد یافته تفاوتی نمی کند و وب سایت آن باید ده عنصر زیرا را داشته باشد:

1. هدف واضح و روشن

دانستن اینکه وب سایت شما برای چیست کافی نیست، وبسایت باید به گونه ای باشد که هرکسی با کسب و کار شما آشنایی ندارد در کمترین زمان ممکن آن را بشناسد.

هنگامی که شخصی وارد سایت شما می شود دو چیز باید فوراً مشخص شود: آنچه شما انجام می دهید و آنچه می خواهید بازدیدکننده انجام دهد.

صفحه اصلی جایی است که بیشترین تاثیر اولیه بر مخاطب در آن ایجاد می شود. این اولین نگاه کاربر است که شما چه کسی و چه چیزی هستید.

در اینجا از کلمات ابهام آمیز استفاده نکنید. در برقراری ارتباط با مخاطب مختصر و مؤثر باشید و آن را به مکانی برای درک سریع کاربران از کسب و کار خود تبدیل کنید.

اینفوگرافیک صفحه اصلی سایت شرکتی

در کسب و کار زیر هدف (آموزش توسعه فردی و توسعه کسب و کار) و کاری که بازدیدکننده باید انجام دهد (ثبت نام) اولین چیزهایی است که هنگام ورود به صفحه اصلی مشاهده می کند. هیچ موضوع سردرگم کننده ای وجود ندارد و این دقیقا همان چیزی است که شما هم از وب سایت خود می خواهید.

هدف روشن و مشخص یک وبسایت نمونه موردی وبسایت اسکایرون

2. آدرس (دامنه) ساده

وقتی دامنه وبسایت خود را انتخاب می کنید لازم نیست چرخ را دوباره اختراع کنید. شما می خواهید مردم بتوانند به راحتی شما را پیدا کنند.

یک دامنه ساده انتخاب کنید که ترجیحا شامل نام برند یا نزدیک به آن باشد تا افراد بتوانند به سادگی به سایت شما دسترسی پیدا کنند.

مطمئن شوید که دامنه انتخابی تان به سادگی تلفظ می شود. همچنین سعی کنید با اسامی رقبا یا سایت های بزرگ متفاوت باشد زیرا در صورت مشابهت نام این امکان وجود دارد که شما بخشی از ترافیک را به خاطر اشتباهات تایپی یا برندهایی با نام مشابه از دست بدهید.

3. برندسازی قوی و حرفه ای

برخی از کسب و کارهای کوچک اهمیت برندینگ را دست کم می گیرند. از نام دامنه شما گرفته تا لوگو و رنگ هایی که بکار می برید و همه چیزهایی که به کسب و کار شما مربوط می شوند باید منسجم و حساب شده باشند.

این به افراد کمک می کند تا شما را بهتر بشناسند و راحت تر به خاطر بسپارند. اگر می خواهید یک شرکت موفق داشته باشید باید به این امر بسیار توجه کنید.

نام شرکت شما باید به طور برجسته در صفحه اصلی یا صفحات دیگر وب سایت شما، ترجیحا در بالای صفحه نمایش داده شود. مردم نباید برای دیدن نام برند شما اسکرول کنند. نام برند باید بطور واضح در کنار لوگوی شما درج شود.

لوگو باید به گونه ای طراحی شود که به صورت بصری نشان دهنده و توصیف کننده برند شما باشد.

اگر در حال طراحی و توسعه اینگونه عناصر برند هستید، راهنمای ما در مورد انتخاب یک نام تجاری موثر را بررسی کنید.

هنگامی که نام خود را انتخاب کردید از یک طراح گرافیک کمک بگرید و لوگویی طراحی کنید که مکمل نام برندتان باشد و ویژگی های آن را منعکس کند.

لوگوی شما باید حرفه ای باشد، نه چیزی که خواهر زاده یا برادر زاده تان در فتوشاپ سرهم کرده است (مگر اینکه او یک طراح گرافیک حرفه ای باشد).

رنگ ها، فونت ها و تصاویر موجود در سایت شما باید بازتابی از برند و کسب و کار شما باشد.

این یک نمونه عالی از یک سایت با نام تجاری واضح است:

نمونه ای از یک وب سایت با نام تجاری واضح

همانطور که در صفحه اصلی سایت اسکرول می کنید، رنگ بندی آبی و خاکستری و طرح بندی (layout) تمیز را خواهید دید. وب سایت در عین اینکه مدرن است، احساسی سبک و مطبوع را به بازدیدکننده القا می کند و تصاویر آنها نیز منسجم است.

4. ناوبری آسان

وقتی نوبت به منوهای سایت می رسد انتخاب های زیادی وجود دارد. می توان از انواع منوهای افقی، عمودی، همبرگری، کشویی و … استفاده کرد. مهم نیست که از چه نوع منویی استفاده می کنید، آنچه اهمیت دارد این است که بازدیدکنندگان بتوانند آنچه را نیاز دارند به راحتی در سایت پیدا کنند.

ناوبری شما از نظر طراحی و نحوه سازماندهی صفحات باید آسان و شهودی باشد.

صفحات مهم و زیرمجموعه های آن ها بایستی در منوها و زیرمنوها قرار بگیرند. این موضوع باید به گونه ای باشد که کابر بتواند به آسانی و در یک چشم به هم زدن چیزی را که به دنبالش است پیدا کند.

به یاد داشته باشید، مردم دوست دارند اطلاعات را به راحتی و سریع پیدا کنند. هرچه بیشتر به آن ها کمک کنید که این موضوع رنگ واقعیت بگیرد، موفق تر خواهید بود.

5. دسترسی آسان به اطلاعات تماس

چگونه انتظار دارید مردم با شما تماس بگیرند وقتی نتوانند اطلاعات تماس شما را پیدا کنند؟ قطعا نمی خواهید یک مشتری بالقوه را از دست بدهید فقط به این دلیل که نمی تواند بفهمد چگونه به شما دسترسی پیدا کند. علاوه بر اینکه بایستی اطلاعات تماس شما به راحتی در دسترس کاربران باشد، بایستی راه های مختلفی برای تماس در اختیار آنها قرار دهید. تلفن، ایمیل و فرم های تماس در سایت همگی گزینه های خوبی هستند.

اطلاعات تماس و لینک شبکه های اجتماعی به افراد این امکان را می‌دهد که اگر در مورد کسب‌وکار شما سؤالی دارند یا می‌خواهند با آن ارتباط برقرار کنند یا خریدی انجام دهند بتوانند با شما اراتباط بگیرند.

بهتر است اطلاعات شرکت خود مانند شماره تلفن، آدرس ایمیل، آیکون شبکه های اجتماعی و … را در بالا یا پایین هر صفحه قرار دهید تا بازدیدکنندگان به راحتی به آن دسترسی پیدا کنند.

اینفوگرافیک فوتر سایت شرکتی

سعی کنید از قدرت شبکه های اجتماعی برای ارتباط کاربران و برندیدنگ استفاده کنید. آیکون های شبکه های اجتماعی برای هر وب سایت شرکتی ضروری است. سعی کنید آن ها را در فوتر یا هدر سایت قرار دهید.

انجام این کار بازدیدکنندگان را تشویق می کند تا با محتوای شما در سایر فضاهای دیجیتال ارتباط برقرار کنند.

فرم های تماس را به ساده ترین شکل ممکن طراحی کنید تا کاربران بتوانند به راحتی از آن ها استفاده کنند.

6. صفحه درباره ما

صفحه درباره ما مکانی برای به اشتراک گذاری داستان، ماموریت و اهداف بلندمدت برند است. بهتر است بنیانگذاران، مدیران ارشد، مدیران میانی و اعضای تیم شرکت خود را فهرست و در این صفحه بگنجانید.

افزودن تصویر تاثیرگذاری صفحه درباره ما را بهبود می بخشد. می توانید تصاویری از روز تاسیس یا چندمین سالگرد شرکت خود اضافه کنید.

اینفوگرافیک صفحه درباره ما سایت شرکتی

قرار دادن یک عکس کوچک در کنار نام هر یک از اعضای تیم نیز کار بسیار خوبی است. این جزئیات به شرکت شما جلوه ای انسانی می دهد و آن را برای بازدیدکنندگان کنجکاو قابل اعتمادتر می کند.

مشتریان بالقوه می توانند درباره شرکت شما و ارزش های آن بیشتر بدانند که ممکن است آنها را متقاعد به خرید کند. وقتی مردم بتوانند با برند شما بهتر ارتباط برقرار کنند، به احتمال بیشتری به مخاطبان وفادار تبدیل می شوند.

البته در برخی وبسایت ها که معمولا متعلق به شرکت های بزرگ تر است صفحه ای برای معرفی اعضا و کارمندان شرکت در نظر گرفته می شود و در آنجا افراد معرفی می شوند.

اینفوگرافیک صفحه اعضای تیم یا اعضای شرکت در سایت های شرکتی

7. دعوت به اقدام های قوی (Calls to Action)

شما می خواهید بازدیدکنندگان را یک قدم هم که شده به خرید نزدیک و نزدیک تر کنید و یکی از این ابزارها CTA است. دعوت به اقدام باید به خواننده بگوید که چه کاری انجام دهد و در صورت امکان، چه نتیجه ای از انجام آن خواهد گرفت.

Call to Action یا CTA یک اصطلاح بازاریابی است که به یک اعلان یا دکمه اشاره دارد که بازدیدکننده وب سایت را تشویق به انجام یک اقدام خاص می کند.

اغلب اوقات، CTA ها مشتریان بالقوه را یک قدم به فروش نزدیک تر می کنند، اما از آنها برای تشویق ثبت نام در خبرنامه، دانلود رایگان و موارد دیگر نیز استفاده می شود. «اکنون خرید کنید»، «برای دسترسی به مقالات در خبرنامه ایمیلی عضو شوید» و «این تخفیف آخر هفته را بررسی کنید» نمونه‌های رایج CTA هستند.

به عنوان مثال، یک سایت حسابداری ممکن است دعوت به اقدامی مانند «همین امروز با دریافت مشاوره حضوری و رایگان، مشکلات مالیاتی خود را به حداقل برسانید» داشته باشد. با این CTA مردم به وضوح می دانند که از آنها چه کاری می خواهید انجام دهند و چه نتیجه ای از آن خواهند گرفت.

هنگام طراحی دکمه‌ها برای CTA، مطمئن شوید که به راحتی قابل مشاهده و خواندن هستند. از عناصری مانند رنگ، تایپوگرافی و شکل استفاده کنید تا آنها را از عناصر اطراف متمایز کنید.

استفاده هوشمندانه و مبتنی بر استراتژی از CTA در محتوا می تواند نرخ تبدیل را افزایش دهید. به عنوان مثال دکمه ساده زیر بدون اینکه مزاحم کاربر باشد چشم نواز است و جلب توجه می کند.

نمونه ای از یک CTA درون متنی

قطعا شما نمی خواهید مردم را با دعوت به اقدام های مکرر بمباران و عاصی کنید زیرا ممکن است سایت را ببندند و از آن خارج شوند. پس  باید متعادل رفتار کنید تا مشتریان را بدون زیاده‌روی و کار اضافه جذب کنید.

8. تجربه عالی موبایل

ترافیک موبایل تقریبا نیمی از کل ترافیک وب را تشکیل می دهد، بنابراین تجربه خوب هنگام استفاده از سایت با تلفن همراه بسیار مهم است. اگر سایت شما به سرعت بارگذاری نشود و تجربه کاربری خوبی ارائه نکند، بازدیدکنندگان را از دست خواهید داد. این بازدیدکنندگان به احتمال زیاد باز نخواهند گشت زیرا سایت دیگری را پیدا خواهند کرد که تجربه کاربری بهتری ارائه می دهد.

باید مطمئن شوید که شرکت طراحی وبسایت شما وب سایت های ریسپانسیو (واکنش گرا و سازگار با موبایل) طراحی و ایجاد می کند. طراحی ریسپانسیو به این معنی است که سایت شما در هر دستگاهی چه رایانه، چه تبلت و موبایل، ظاهر و عملکرد خوبی خواهد داشت.

9. محتوای جذاب (وبلاگ)

وقتی مردم از وب سایت شما بازدید می کنند به آن ها محتوای مفید بدهید. هیچ کس نمی خواهد وقت خود را صرفا با مرور چند صفحه بی استفاده تلف کند. کاربران می خواهند محتوای ارزشمندی را ببینند که پس از خروج از سایت شما چیزی به اطلاعات یا دانش آن ها اضافه کرده باشد.

محتوا راهی است که با آن ترافیک جذب می کنید، چه از طریق موتورهای جستجو و چه از طریق رسانه های اجتماعی.

محتوا معمولا در وبلاگ سایت منتشر می شود. وبلاگ یک صفحه اختصاصی است که حاوی محتواهایی در مورد موضوعات خاص است که برای مخاطب هدف خاصی جذاب است.

ایجاد وبلاگ یک استراتژی بازاریابی دیجیتال عالی است، زیرا به شما امکان می دهد مشتریان بالقوه را از طریق موتورهای جستجو پیدا کنید.

برای مثال شخصی که عبارت «چگونه ساعت را تمیز کنیم» جستجو می کند ممکن است با مقاله‌ای مرتبط مواجه شود که توسط یک کسب‌وکار فروش ساعت منتشر شده است.

او پس از دریافت اطلاعات مفید از وبلاگ به احتمال زیاد به صفحه اصلی سایت می رود تا بیشتر با آن کسب و کار آشنا شود و ممکن است این کار منجر به خرید شود. حتی اگر خرید هم نکند حداقل تصور مثبتی از برند (به دلیل برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات مفید) خواهد داشت.

اگر قصد دارید ترافیک وب سایت خود را افزایش دهید، وبلاگی با محتوای بروز، معتبر و با کیفیت ایجاد کنید. آن را مرتبا به روز کنید و از ابزارهای سئو برای بهینه سازی محتوا استفاده کنید.

نمی توانید هر چیزی را منتشر کنید، مهم است که محتوای شما با نیازهای جامعه هدف تان مرتبط باشد، آموزنده باشد و در عین حال برای موتورهای جستجو نیز بهینه شده باشد.

به این فکر کنید که مشتری ایده‌آل شما می خواهد در مورد محصول یا خدمات شما چه چیزی بداند و صفحات و پست‌های وبلاگ خود را پیرامون این موضوعات ایجاد کنید.

البته نگارش و انتشار محتوای خوب و سئو شده آسان نیست اما در هر حال برای حصول نتیجه مناسب اهمیت زیادی دارد.

برای این کار می توانید یک یا چند نویسنده خوب را استخدام کنید یا از نویسندگان دورکار کمک بگیرید یا کار را به یک آژانس بازاریابی دیجیتال بسپارید.

اینفوگرافیک صفحه وبلاگ سایت شرکتی

10. نظرات مشتریان

بیایید صادق باشیم. مردم معمولا نظرات یکدیگر را می خوانند و بسیاری از تصمیمات خود را بر اساس آن می گیرند. بنابراین اگر به نظرات مشتریان خود دسترسی دارید این امکان را فراهم کنید که کاربران هنگام بازدید از سایت تان آن‌ها را ببینند.

نظرات مشتریان به کاربران جدید در خصوص کسب و کار شما آرامش خاطر می دهد. همچنین ممکن است آنها را ترغیب کند که پس از خرید و داشتن یک تجربه عالی، نظر مشابهی ثبت کنند.

11. سوالات متداول

سوالاتی که بیشتر توسط کاربران پرسیده می شود معمولا در صفحه ای با عنوان “سوالات متداول” قرار می گیرد. این صفحه به بازدیدکنندگان کمک می کند تا پاسخ سوالاتی را که بطور مکرر توسط کاربران پرسیده می شود بیابند.

از مزایای دیگر این کار این است که نیاز تیم پشتیبانی سایت را برای پاسخگویی مکرر به سوالات یکسان کاهش می دهد و باعث می شود بازدیدکنندگان نیز احساس استقلال بیشتری کنند و نیاز نباشد برای سوالات خود به دفعات زیاد به تیم شما پیام دهند.

اینفوگرافیک صفحه سوالات متداول در سایت شرکتی

12. گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول

در حالی که از نظر فنی یک وب‌سایت تجاری می تواند بدون اتصال به Search Console و Google Analytics فعالیت کند اما ما آن را به هیچ وجه توصیه نمی‌کنیم. گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول اطلاعات بسیار مهمی در مورد ترافیک وب سایت و کاربران به شما می دهند.

از منبع ترافیک گرفته تا شهر محل سکونت، نوع ابزار و سیستم عاملی که از آن استفاده می کنند و خیلی چیزهای دیگر.

با کمک این ابزارها اطلاعات بسیار خوبی درباره کاربران خود بدست می آورید و می توانید فعالیت های بازاریابی خود را بهتر برنامه ریزی کنید و براساس ویژگی های گروه خاصی از جامعه هدف سفارشی کنید.

حتی با کمک گوگل آنالیتیکس می‌توانید اهدافی (goals) مانند تماس تلفنی توسط بازدیدکننده یا پر کردن یک فرم تماس تعیین کنید و بررسی کنید که آیا در هر ماه (یا هر هفته یا دوره ای خاص) آن اهداف محقق شده است یا خیر.

راه اندازی Google Analytics و سرچ کنسول نسبتاً ساده است، اما ست کردن goal و ردیابی آن ها (Tracking) و همچنین تحلیل داده ها پیچیده تر است.

رمزگشایی همه داده‌ها کار آسانی نیست اما هنگامی که راه خود را در تحلیل داده های گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول پیدا کنید (یا آژانسی را برای مدیریت آن بکار بگیرید)، از کارایی و اثربخشی آن متعجب خواهید شد.

جمع بندی

در این مقاله به بررسی المان ها و ویژگی های مهم یک سایت شرکتی پرداختیم و بیان کردیم که سایت های شرکتی باید از ویژگی های برخوردار باشند که به خوبی شرکت و خدمات آن را معرفی کنند و نیز کاربر در آن ها بهترین تجربه را داشته باشد.

در اینفوگرافیک زیر 20 المان و ویژگی ضروری یک سایت شرکتی آمده است:

20 المان و ویژگی ضروری یک وبسایت شرکتی

امیدواریم از خواندن این مقاله لذت کافی را برده باشید و مطالب آن مورد استفاده شما قرار گیرد. در صورت هرگونه نظر، پیشنهاد یا انتقاد آن را از طریق راه های ارتباطی در وبسایت یا بخش دیدگاه ها با ما در میان بگذارید.

سایت شرکتی چه امکاناتی باید داشته باشد؟

در شرایط امروز حاکم بر فضای کسب و کار (بدون در نظر گرفتن حوزه ای که در آن فعالیت می کنید) یکی از عواملی که می تواند تاثیر زیادی بر موفقیت یک بیزنس داشته باشد راه اندازی یک وب سایت عالی است. یک وبسایت شرکتی سنگ بنای حضور دیجیتالی شرکت در فضای آنلاین است. اینترنت […]

سایت شرکتی چه امکاناتی باید داشته باشد؟

در شرایط امروز حاکم بر فضای کسب و کار (بدون در نظر گرفتن حوزه ای که در آن فعالیت می کنید) یکی از عواملی که می تواند تاثیر زیادی بر موفقیت یک بیزنس داشته باشد راه اندازی یک وب سایت عالی است. یک وبسایت شرکتی سنگ بنای حضور دیجیتالی شرکت در فضای آنلاین است. اینترنت […]

سایت شرکتی چه امکاناتی باید داشته باشد؟

در شرایط امروز حاکم بر فضای کسب و کار (بدون در نظر گرفتن حوزه ای که در آن فعالیت می کنید) یکی از عواملی که می تواند تاثیر زیادی بر موفقیت یک بیزنس داشته باشد راه اندازی یک وب سایت عالی است. یک وبسایت شرکتی سنگ بنای حضور دیجیتالی شرکت در فضای آنلاین است. اینترنت […]

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *